Foto

“Vetë lëvizja” – frymëzuar nga Stravinsky

Nga  | 

New York City Ballet performing Jerome Robbins's ballet "Dumbarton Oaks for the Stravinsky Festival at New York State Theatre.

“Gjëja më e rëndësishme në balet është vetë lëvizja.” ka thënë George Balanchine. Një mendim ky, që u pasqyrua në një set fotografik realizuar nga Gjon Mili.

Kompozitori, dirigjenti dhe pianisti rus Igor Stravinsky (1882 – 1971) ka kompozuar muzikën për një prej tre baleteve për të cilën është edhe më i njohur, me titull: “Riti i Pranverës”.

LIFE.com sjell fotot frymëzuar prej kësaj vepre arti, foto këto, realizuar nga fotografi Gjon Mili ekzaktësisht në vitin 1972. Në foto duken balerinë të trupës së George Balanchine në Nju Jork.

New York City Ballet performing Jerome Robbins's ballet "Dumbarton Oaks" at the Stravinsky Festival at the New York State Theater (no caps).

New York City Ballet performing in "Symphony In Three Movements" at the Stravinsky Festival at the New York State Theater (no caps).

Blurry timed exposure of New York City Ballet performing Jerome Robbins's ballet "Dumbarton Oaks" at the Stravinsky Festival at the New York State Theater (no caps).

New York City Ballet performing in "Requiem Canticles" for the Stravinsky Festival at the New York State Theater (no caps).

New York City Ballet performing Jerome Robbins's ballet "Dumbarton Oaks" at the Stravinsky Festival at the New York State Theater (no caps).

New York City Ballet performing in "Symphony In Three Movements" at the Stravinsky Festival at the New York State Theater (no caps).

Blurry timed exposure of New York City Ballet performing Jerome Robbins's ballet "Dumbarton Oaks" at the Stravinsky Festival at the New York State Theater (no caps).

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares