Prijëse

A mundet robotët të zëvendësojnë burimet njerëzore?

Nga  | 

startup-photos

Në një studim të fundit (Pew), 72 % e amerikanëve raportojnë se ndihen të shqetësuar ose shumë të shqetësuar me një të ardhme ku robotët supozohet të zëvendësojnë burimet njerëzore.

Në çdo erë të shkuar teknologjike, janë krijuar më shumë vende pune prej nga sa janë mbyllur duke rishpërndarë më shumë përfitime të rëndësishme dhe produktivitet, nga një nivel jetese më i lartë.

Megjithatë, sërish mbetet frika se kësaj here, ndryshimi mund të jetë i shpejtë dhe ndikimi i tij çrregullues; duke rrezikuar jo vetëm njerëzit por, edhe vetë qëndrueshmërinë e shoqërisë.

Për fat të mirë, ky konkluzion nuk është i pashmangshëm – dhe e ardhmja është në duart tona. Në fakt; e lirshme, me veprime të koordinuara, duke lehtësuar transaksione të ngjashme të së shkuarës.

Nëse duam që nga zhvillimi i teknologjisë të përfitojë çdokush, duhet të veprojmë menjëherë: Duhet të rishpikim dhe të mendojmë me seriozitet të ardhmen e punës profesionale./ Ivanka Trump (Facebook share) – Boston Globe 

 

 

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares