Psikologji

”Burrat apo gratë” / Burra përballë grash

Nga  | 

Problemi i patriarkalizmit: Burrat apo gratë? vs Burrat përballë grave 

“Të kanë përdorur për hallet e tyre. Më thotë dikush në një bashkëbisedim..

‘Kush më ka përdorur dhe pse?”

Pyetje që të gjithë duhet t’ia bëjnë vetes për të kuptuar por edhe për të fituar mbi vetveten: një farë zhytje në nënvetëdije për të nxjerrë në sipërfaqe frikërat, të cilat shpesh identifikohen me problemet tona.

Për shembull: Të sjellurit ‘si franceze’ ndihmon për të kuptuar një lloj nënvetëdije. Për ta veshur këtë nënvetëdije në mënyrë që të krijojë vetëbesim. Çelsi i vërtetë i dashurisë për vetveten është besimi te vetja dhe kultura.

Kemi dëgjuar shpesh të thuhet nga njerëz të pasur: “Nuk e bëj për para. E bëj për pasion.” Të fitosh këtë lloj vetëbesimi dhe psikologjie pozitive karshi vetes do të thotë të fitosh betejat edhe më të tjerët.

“Mos bëj asgjë që nuk të jep ndjesinë e të qenit Zen. Në ekuilibër me veten, që do të thotë: me trupin dhe mendjen! Mendo se çasti në të cilin po jeton është gjithmonë më mirë se sa çasti i hamemdësuar. Asgjë më e mirë nuk po ndodh atje.”

Terapi

Çfarë më bën mua të ndihem mirë nuk mundet ta bëjë tjetrin të ndihet po njësoj mirë.

Çfarë më bën mua të ndihem mirë?

Qetësia mendore

Ekuilibri

Miqësia

Relaksi

Një kafe/një çaj

Muzika

Aromaterapia

Ecja/makina

Rregulli etj.

[Duke qenë në lidhje me burimin e energjisë: njerëz të tjerë; punën, shoqërinë, talentin përkatës dhe dashurinë.]

Në marrëdhëniet me të tjerë, ekuilibri përcaktohet prej energjisë që emeton marrëdhënia.

Nga librat e psikologjisë: Ego- ja e skajshme është infantilizëm dhe infantilizmi fazë e hershme e pjekurisë.

Mungesa e gjykimit në çdo rast mund të krijojë ‘karakterin tënd’.

 

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares