Frymëzime

Pse iu merrej shpirti dhe ktheheshin në mish për sundimtarë?

Nga  | 

Ndodhte sepse besonin në qenien bashkë pa u abuzuar prej “komanduesit”. E ndërkaq “komanduesi” bënte si bashkëshort në sy të publikut, duke e theksuar këtë gjë.

Në raste tepër të rralla e megjithatë bizantine, sundimtari “e kthente” këtë fakt në një akt dashurie të thellë.

Bëhet fjalë për gra të forta, të burrnishme do të thoja. Natyrisht brenda mentaliteteve të asokohe dhe ndoshta edhe të kësaj kohe.

Nuk ka ndodhur kurrë që të kërkohet ’individualiteti’ i një personi të caktuar në një person tjetër teksa është gjallë. Kjo ishte fatkeqësia e një kohe që ka vdekur bashkë me njerëzit që kërkojnë ta rikthejnë.

gw

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares