Psikologji

Fjala ka rëndësi, më shumë se sa mendimi

Nga  | 

Pse?

1. Sepse ndikon në reputacionin e personit/personalitetit. Ndikon në krijimin e një ‘background- i’. Askush nuk dëshiron të fyhet, në asnjë rast. (Tjetër gjë kur fjala i paraprin një veprimi qartësisht të gabuar!!)

2. Mbivlerësimi i ‘burrërores’ dhe meshkujve krijon një ambjent getosh, jo vajzash të zgjuara.

3. Ndjeshmëria është problem i sejcilit dhe askujt, prandaj luhet aq shumë me të.

4. Nëse thuhet fjala dhe mbi bazën e saj përcaktohet reagimi : supozojmë

Unë them: Dua të ‘dëmtoj’ dikë!

Reagimi i “të dëmtuarës” prej të folurit më lart, supozohet të jetë : ‘edhe unë’. Ndërkaq, befasisht, reagimi është krejt i përgjithshëm. Në këtë rast, personi bie në çarkun që ka ngritur vetë. #communication

5. Faleminderit që më bën më të fortë, çdo ditë. Çdo mashtrim, çdo gënjeshtër, çdo ulje a “poshtërim” flet për ty. Jo për mua.

#liberatethoughtsv

 

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares