ETIKETË

Komunikimi në artin bashkëkohor nëpërmjet imazhit

Nga  | 

“👩🏻‍💻” 😊

👨🏻‍⚕️👩🏻‍🦰🚬

🚬 👩🏽‍🦰 

Mesazhi bëhet më i qartë nga komunikuesi tek audienca. 

Feedback- u gjithashtu, është më i saktë në rastin e komunikimit nëpërmjet ikonave. 

Edhe gjatë komunikimit të drejtpërdrejtë (përballë) gjestikulacioni ndihmon, ashtu sikurse imazhi përforcon mesazhet komunikative, për audienca leksionesh akademike. 

Prezantimet akademike gjithashtu në të shumtën e rasteve zhvillohen me ndihmën e imazhit (Power Point) për të njëjtën arsye. 

Është edhe më e thjeshtë të zgjidhësh problemet gjatë komunikimit me imazhe: Në rastin e komunikimit akademik, me power point. Në rastin e komunikimit të drejtpërdrejtë, me gjestikulacione. 

Edhe aktorët bëjnë të njëjtën gjë, (nëpërmjet gjesteve) kur duan të sjellin më qartë një mesazh të caktuar për audiencat e medias vizive. 

Artistët bashkëkohorë e kanë zhvendosur tërësisht artin e tyre në tinguj dhe imazh/e. Kjo bën që audienca jo vetëm të mos lodhet por, ta marrë sa më shpejt mesazhin e artistit/mesazhin artistik. 

Në fazën e bukur, mesazhi lehtësohet deri në minimalizëm. Prandaj është i preferueshëm Minimalizmi. 

sb

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares