Prijëse

Pro & Cons et e Ligjit të Abortit në Amerikë

Nga  | 

0F1DB538-BE0E-4D54-BD57-544EA0EE1AD3

Pat Robertson, një tele-evangjelist dhe fondamentalist kristian, i cili i ka bërë oponencë për një kohë të gjatë të drejtës për të abortuar, ka shtuar gjithashtu se fatura e abortimit në Alabama është tepër e lartë.

“Fatura”, megjithatë, u pagua prej Senatit, duke u firmosur nga shtetarët e Alabamës. Në këtë reformë, sipas asaj që u tha, mbrohen edhe viktimat e përdhunimit dhe inçestit.

Senati vendosi për pro të drejtës për të abortuar.

“‘Mendoj që Alabama ka shkuar shumë larg,” pranoi Robertson të enjten, në programin televiziv “The 700 Club”, duke iu referuar fjalisë se kush bën abort, është sikur ka vrarë 99% jetë.

Fatura ka pasur firmëtarë edhe nga Partia Republikane. Kay Ivey ka kujtuar në 1973- shin vendimin e Gjykatës Supreme pro legalizimit të abortit, duke e rikthyer idenë e ndalimit të abortit – si një test.

“Është një ligj ekstremist, i cili sfidon Roe vs Wade. Por, sipas opinionesh personale, nuk ka pse të diskutohet një çështje, e cila me siguri nuk do të jetë fituese.

Situata duhet të përballet me sfida ligjore duke shmangur ndikimin në Gjykatën e Lartë sepse nuk përfshin asnjë nen mbi përdhunimin dhe inçestin.

Terri Collins, një Republikan që ka kontribuar në fushatë, tha për Washington Post se edhe pse kemi simpati për “survivors”, problematika e abortit duhet çuar në Gjykatën e Lartë.

Roe v. Wade ka marrë përsipër ta mbyllë këtë çështje në Gjykatën e Lartë. / Fox NewsPërkthyer për Gentlewomen Mag

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares