Personale

Të krijosh “një të shkuar” problematike

Nga  | 

Një personi apo personazhi të pastër nuk ka pse t’i mveshësh asnjë të shkuar, të tashme ose të ardhme që i përshtatet zotërisë sate. Zonjës sate. Apo kujtdo fyçke, vajze të ndërgjegjshme, të përgjegjshme apo më pak.

Nuk ka asnjë “tē shkuar”, nëse dielli shkëlqen njësoj për të gjithë dhe unë / ti i kapim & shtrëngojmë fort mundēsitë që më jepen.

E vetmja e shkuar problematike është raporti i individit me vendlindjen si fillim dhe më pas me vendin ku ka zgjedhur të jetojë. E tashmja mund të jetë shumë problematike për një emigrant ose për dikë që KA ZGJEDHUR të LUFTOJË me forcat e tij/e saj, për të ndërtuar një jetesë jashtë Shqipërisë. Sa e vështirë është ta mësosh notin në det? H..

aspak e lehtë!

Prandaj duhet kërkuar, por, edhe duhet kuptuar se askush nuk bën dot asgjë tepër të madhe vetëm (…) 👿

“si mundet vetëm një ose disa persona, ta bëjnë të kuptojë “fëmijën” natyrshëm?”

Po sikur edhe vetë fëmija të mos dëshirojë të trajtohet si fëmijë, cilës psikolog apo psikologe duhet t’i drejtohemi? A mund të tejkalohet një situatë e keqkuptuar? Detyrimisht.

Sa rëndësi ka PUSHTETI në të gjitha këto raporte, mbetet ta përcaktojë një tjetër diplomaci.

🗣

 

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares