Prijëse

Problematika e aborteve në Amerikë rrezikon jetën e grave

Nga  | 

Numri i aborteve në Alabama rrezikon jetët e grave duke i vendosur edhe doktorët në rrezik për të përfunduar në burg, për faktin se kanë lejuar për 99 vite duke e ndihmuar këtë fenomen edhe me të gjithë gamën e mjeteve të shëndetit riprodhues. Në Georgia, abortet pas muajit të gjashtë të shtatzanisë janë të ndaluara me ligj!

E dimë gjithashtu se ndalimi i aborteve nuk ka ndikuar në uljen e numrit të tyre. Në të kundërt: Numri i tyre është rritur ! Madje, 8 % e grave që abortojnë rrezikojnë të vdesin gjatë ose pas abortit. 22’800 gra rrezikojnë të vdesin  për shkak të abortit, çdo vit. Gjithashtu, edhe kostoja post-abort është mjaft e lartë dhe shkon deri në 232 milionë dollarë. Kërcënimet që i shkaktohen grave amerikane janë kërcënime për gratë në të gjithë botën. Sipas së njëjtës filozofi, ne mbrojmë jetët e grave, vajzave dhe trans-seksualëve. / shqipëruar për GW

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares