Op-ed

Një sistem me pjesëmarrje të “dasmorëve”

Nga  | 

Silvi Bakiri

Bukuria fillon nga koka, ose nga flokët. Kur shkojmë nëpër dasma, mendimi i parë është të rregullojmë ose të krehim flokët. Pastaj, mendojmë se çfarë do të veshim. Gjithashtu, mendojmë me kë do të shoqërohemi për t’u ndjerë më mirë, por pse jo edhe për të qenë prezencë e papërkufizueshme; pra thjesht 🍑

Për ta gëzuar atë dasëm 

Kush më marton, më pi edhe kafénë! ose së paku më nderon në intimitetin (brendashkruar edhe mendimeve më negative). Pra, minimalisht, më njeh! Është mjaft e rëndësishme që së paku çka i takon dashurisë të mos vishet me perla false. 

🌑 Gjuetia e shtrigave mund të jetë vetëm pjesë e ndonjë makutërie dhe harbutërie – my opinion, duke i mbivendosur dhe vulosur tmerrësisht shumë injorancë. 💦

👥

Pra, si mund të diskutohet për gjëra të mëdha dhe të vërteta, brenda një arrogance të atillë e që nuk mirëpret asnjë mirëkuptim – my opinion. Çfarë është turpi për një grua – my opinion, e cila e njeh shumë mirë situatën – my opinion, në gjithë psiqikën e vet. Ky është turpi! Intelektualë që shkojnë me valixhe të grisura në Francë dhe burra shteti strukturash për hallvë. Pra, çfarë është turpi, nëse përballë një mashtruese, mashtruesi ose mashtrimi ti zgjedh me tendencë proklamuese mashtrimin? 

Deri sa vdekja të na ndajë. 

“Nuk ka pse të qash, sepse situata është e gjitha e shkaktuar prej frikacakësh sistematikë.” do të thoshte një nënë e mirë. Situatën e ke shkaktuar vetë. Gjinjtë e gjireve shqiptare nuk të shpëtojnë nga vetëmashtrimi. do të vazhdonte ajo, duke rrëkëllyer ndonjë shampanjë me të drejtë.

Ç’është gjithë ky rrezik që ti sheh jashtë rrethit tënd minimalisht të pakënduar! Maksimalisht të pa rrahur me asgjë serioze dhe të rëndësishme. Ti je në një stad ëndërrimtar, ende, megjithë moshën e pjekur! do të thoshte një gjyshe. 

Gjykimet mëngjesore ditën e diel lërja Kishës! my opinion 

Nuk është e mundur që një intelektuale si ti, dhe kaq e respektuar sa ti të mos kuptojë abc të tilla komunikuese. them dhe mendoj. 

Çfarë bëhet? 

Çfarë ndodh? 

Çfarë sugjeron një dasmor i tillë? paçe, pilaf, gjizë në mirëkuptim apo shampanjë në gjiriz? do të thoshte çdo politikan.

Ndërmjetësuesit e hollë dhe ashtuprishës i përkasin të tjera salltaneteve. Madje as t’i shqetësosh nuk ia vlen! Faza më e bukur e kësaj dasme fillon dhe mbaron në kuptimin që ti i jep jetës me gjithë yndyrën e saj. Me disa detaje tepër të rëndësishme që vijnë nga jashtë. Kërcimi pupthi ka qenë pjesë e fjalimeve të tua joemocionale. Pse ka humbur, ndër të mbathme dhe brigje? Pastërtia e marrëveshjeve të vërteta politike duket qysh në qofte (ose fytyre. E ushqime. Flokë gjithashtu. my opinion Pse duhet përzier, shkatërruar dhe ndoshta edhe rrënuar një rreth i shëndetshëm politik? pa paçavure artistike pa pikë arti dhe shije në politika buzëqeshjesh të palëvizshme. Në struktura. Patetike. Të djersëruara, por duke mos qenë vetvetja, çuditërisht. Në struktura.. jo pa thellësi. Mirëkuptueshëm. my opinion 

Dasmorët mund të pinë. Strukturat e dasmës janë tepër të sigurta. Trau i doganave gjithashtu. 

shteti i 2019- ës 

dress code : 

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares