Prijëse

Diskutime frymëzim dhe lidership në OSF

Nga  | 

pexels-photo-30503

Nuk kam fituar asgjë më përpara në jetën time, në terma materialë, por një javë më parë, telefoni tringëlliu. Isha njëri prej njerëzve që arrita të fitoja një udhëtim për në Obama Foundation Summit! Ende nuk mund ta besoj.

Sapo kisha mbërritur në Chicago dhe takova disa të tjerë që kishin ardhur prej vendesh të tjera. Linda në Michael Reese Hospital këtu në South Side, e shpesh e gjeja veten në Hyde Park – disa blloqe më tutje nga Qendra Presidenciale Obama-për të vizituar gjyshen time. Kanë kaluar tashmë 40 vite qysh kur e lashë këtë vend.

Vendi ka ndryshuar shumë në ato 40 vite-ashtu sikurse edhe qyteti. Si gjenerata e parë e amerikanëve dhe një mashkull gay i cili e pranoi orientimin e tij seksual në 1960- ën, pashë, së pari, ç’do të thotë të margjinalizohesh në një vend të cilin e dua. Qysh prej asaj kohe, e kam bërë jetën time në atë mënyrë që mund të konsiderohet e bukur. Të jesh përkrah liderëve, dhe të cilët janë angazhuar për të qenë të barabartë në këtë raport, është shumë me rëndësi për mua. Dua të jem i bindur se çdonjëri mundet t’i vërë në jetë këto diskutime të mëdha.

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares