Letrart

Fortografia si spunto jete

Nga  | 

Si është të fotografosh, Fotografia

si art i rëndësishëm, për fotografët shqiptarë?

Të shkruash në dritë histori njerëzore është dhe mbetet sfida e vërtetë e njerëzve të kulturës shqiptare dhe të trojeve shqip folëse, ashtu sikurse artet e tjera vizuale

siç edhe, nxitje për të bërë foto në kohën e lirë të fotografeve në Shqipëri: profesioniste dhe atyre jo profesioniste.

Çfarë na nxit drejt arteve vizuale, ashtu sikurse muzika na nxit drejt jetës? 


Për Eva Idrizllarin ; udhëtimet, shqetësimet e përditshme të cilat mund të përmblidhen në disa foto-set pranë bregdetit shqiptar janë shërim për çdo stuhi, e pas çdo stuhie.

Për Fioralba Kryemadhin ; portretet e befasishme të vajzave. Si një thirrje e vërtetë për ta vijuar edhe më suksesshëm rrugën e nisur artistike në artet vizuale, duke mbetur e veçantë!

Për Armand Sallabandën ; vajzat sensuale, në ambjente të ngrohta. Që na ndërmendin ngrohtësinë e parfumeve familjare.

Për Silvi Bakirin ; çastet vetmitare, në të cilat, zhurmat mund të interferojnë vetëm në projekte artistike, e ku fotografia është gjithnjë pikënisje. //

FOTO NGA FERRI ©️ da • sola

728A19AF-C7B0-4158-B0D5-FA75785F5F08 47CF2966-9345-4D2B-BC45-16150E0FA175 2517D9A9-BFD6-4F1A-848B-486A410DD079 7A09124C-A759-4EA2-AA45-AC976180BD3C 6A2A54D9-B7DB-4CEB-80EA-ABC16B230A90 F8744933-BF91-4A2D-A4F0-A4D283AFCE7D 1632FE00-56BC-4395-8B1E-D986AF7B0899E65E75D0-1328-4604-8973-AC21E514DEEA 32685A52-7321-40C0-B49E-B46ADFA91D55 2630B51F-24A6-493A-9745-251B975FA68E

 

 

 

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares