Psikologji

Rruga për të bërë realitet barazinë gjinore? Rregullo sistemin, e jo gruan

Nga  | 

A79F0974-2B34-4A31-BEB0-19BB99F9000F

Paragjykimet e vazhdueshme në vendin e punës pengojnë gratë.

Gratë nuk duhet (sepse, nuk munden) të mbështesin gjithçka, veçanërisht lidhur me stabilitetin femëror. Të ardhurat personale duhet të jenë në qendër të diskurit të ekonomisë femërore. Siç kanë qenë përgjithësisht.

Një botë e barabartë është më e dobishme për të gjithë ne. Sa herë që barazia rritet, po aq, ekonomia përmirësohet. Komunitetet bëhen më të shëndetshme, bizneset bëhet më të forta, ekonomia, përgjithësisht, rritet.

Mbështetja e së sotmes lidhur me barazinë gjinore janë përsëri joefektive. WEFGGR ka kontribuar në mbylljen e boshllëkut gjinor midis grave dhe burrave.

Në vitin 2019 në vendet e Lindjes së Largët dhe në Afrikë kanë qenë shtetet e para, të cilat, vranë këtë diferencë të rëndësishme (midis sekseve). Ndërkaq, gratë të cilat vijojnë të jenë fuqi punëtore potenciale janë më pak të mundshme në pagesën përkatëse për sasinë dhe volumin që përfaqësojnë në shoqërinë moderne. Për të arritur kështu, pozicione të rëndësishme menaxheriale. #wef

#equality20

#wecommunicateandweask

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares