Psikologji

Si shtyhen vajzat drejt ‘Rrugës’

Nga  | 

🐾

Si ndërtohen historitë e personazheve-përndjekës (stuckers) 

Si shtyhen vajzat drejt një realiteti tjetër?

Si përdoren për keq pranitë e njerëzve në vende të ndryshme, kryesisht në Tiranë, për të ndërtuar histori Fake. Disa bare të njohura në Shqipëri, ndryshe prej vendeve të botës, përdoren për të treguar një vendodhje tjetër prej asaj në të cilën gjendet personi. Ndërkaq, ‘kultura e huaj na ka mësuar se këto mënyra (të cilat mund të kategorizohen te skema të një loje psikologjike që i përket vetëm shqiptarëve) praktikohen krejtësisht ndryshe dhe për të tjera arsye.

Pra, kur themi Karol gjendet në bar Dubai. Supozojmë, ose ekzaktësisht këtë gjë, ose që Karol gjendet në një vend tjetër (jashtë Shqipërisë), prej nga ku komunikon. Në një mënyrë që e parashikon kjo mënyrë komunimi/PR- i.

Në shumicën e rasteve, kjo mënyrë përdoret për të promovuar njerëz. Pra, që vetëkupton: jo për t’i dëmtuar ata ose ato! Në Itali, shkëmbimi i vendodhjes, gjithashtu bëhet ashtu sikurse në Shqipëri. Në këtë mënyrë i japim hov prostitucionit, kriminalitetit (vrasjes, zhdukjes së personazheve dhe personaliteteve). Natyrshëm, kjo mënyrë nuk i korrespondon një rendi kalorësie apo një legjioni, medalje a Fisnikërie të caktuar.

Ndërkaq, është e qartë sensi pozitiv i shkëmbimit të vendodhjeve në rastet kur Personaliteti gëzon një prej titujve më lart. Të cilët janë gjithashtu legjitimë, dhe jo të legjitimuar. Në të njëjtën mënyrë legjitime, funksionon në vendet e zhvilluara në raport me dukjen, personazhet VIP dhe fansat e tyre.

Historitë negative të Ndjekësve, shpesh, ndodh të ndërtohen pa dijeninë e tyre. E që natyrisht, në vendet e përparuara (edhe sipas ligjeve përkatëse) janë të dënueshme.

#points

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares