Letrart

Feminizmi Si të jemi feministë

Nga  | 
03346DC5-696F-4620-AA3A-51A00A78DBEB

Thoughts Tur

Është e pamohueshme që djemtë dhe vajzat dallojnë biologjikisht, por socializimi i stërzmadhon dallimet, duke u nisur një proces të vetë-përmbushjes. Merreni si shembull gatimin. Sot, me më shumë gjasa janë gratë ato që në përgjithësi i kryejnë punët e shtëpisë – gatim dhe pastrim. Po pse është kjo? Ngase gratë lindin me një gjen gatim apo për shkak se përgjatë vitesh ato janë mësuar ta shohin gatimin si detyrë të tyre? Sa po thoja që mbase gratë lindin me një gjen gatimi, m’u kujtua që shumica e kizhinierëve të famshëm në botë – të cilëve zhduken, u jepet titull. / Chimanda Ngozi – Të gjithë duhet të jemi feministë 

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares