Dukje

Për të ndërtuar një opininion të madh

Nga  | 

Njëshirit’ opinionesh për të ndërtuar një opininion të madh 

Për të ndërtuar një opinion negativ duhen para, shumë para. Për ta mbështetur këtë, shumë njerëz të përkushtuar – për ta përkrahur këtë opinion. Zakonisht, ata gjenden te masat (ajo pjesë e njerëzve, të cilën ne mund ta konsiderojmë si lehtësisht të manipulueshme) në raport me këtë Mision negativ..

Sa të gatshëm janë shqiptarët të pranojnë injorancën e tyre në raport me këtë elitë (të hamendësuar, për Shqipërinë)? Pra, sa lehtësisht të abuzueshëm ndihemi përballë dikujt që na përfaqëson, si për shembull Kryeministri? A duhet një votues/votuese e thjeshtë të percetojë vendimarrje të atilla (fyese)? Dhe nëse jo, si ka mundësi që shumica e shqiptarëve e kuptojnë “çelsin” e asaj se çfarë i bën të lumtur?! Që do të thotë: Çfarë i ka bërë gjer më sot shqiptarët kaq të zgjuar.?

“Zamiri ka një mendim të gabuar për Ritën.”

A mundet një qytetar i zakonshëm si Z të përcaktojë opinion e përgjithshëm, nëse nuk ndihmohet nga Ajo elitë, e cila, është atje, për të shtrënguar fort vetveten? Në kuptimin e pasurisë, benefiteve dhe pushtetit – të vetes për veten.

Është justifikim sadizmi i shkuar i gjyshërve, në kontekste të shkuara, për të vazhduar një traditë personale standardesh personale? Nuk mendoj. Sepse, elitat e sotme kanë kode tepër të veçanta dhe logjike. Edhe elitat më pak përfaqësuese. Edhe studiot televizive.

Këtu, rregullat e lojës i takojnë tashmë qytetarëve të thjeshtë. Duke shpresuar, se, edhe përfaqësuesit e tyre më të denjë i japin një kuptim me rregulla asaj mase votuesish. Për të ndërtuar një opinion brenda elitave të dikurshme e, që mbijetojnë, për hir të, edhe ndonjë gote shampanjë.

[Shqiptarët kanë dashuri për njëri-tjetrin.

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares