Prijëse

Miqësia midis vajzave dhe grave shqiptare  ( / pse- të)

Nga  | 

Jashtë procesi

Z.E.M.E.T. sly

Pse gocat kanë frikë të takojnë dhe të flasin me njëra-tjetrën? Për arsye territoriale, krenari personale apo për traditë tipike të vajzave shqiptare? Si mund të kontribuoje ky vend për ribalancimin e opinioneve kundrejt tyre?

Women are always better. Gratë janë gjithnjë më mirë.

Pse të kufizohet pushteti i tyre? Pse të censurohet databeisi i tyre,

A i shkon kjo për shtat një vendi që synon tryezat e Bashkimit Europian, së shpejti?! Jo. Sepse fanatazmi dhe kompleksiteti njerëzor janë problematikë skenash.

Një kriminel është i prirur për të qenë i tillë, nëse ia servir kushtet. Nëse nuk ia servir ato kushte, edhe ‘krimineli’ lëkundet më pak. Nëse një person të zakonshëm e vendos në rrethana të pazakonshme sjelljeje prej bashkëqytetarëve, ai ose ajo nuk do të di si të reagojë. Për të mos folur, për njerëzit që kanë një energji të pazakontë. Ata ose ato do të çmenden duke kërkuar të bëjnë realitet talentin e tyre.

Një grua e kupton gjithmonë më mirë një grua tjetër. Atëherë, pse vajzat dhe gratë nuk janë të lirshme për të bashkëpunuar me njëra-tjetrën? Në oborret e profesionit të tyre, në oborret e familjeve të tyre, në jetën mondane. Dhe në atë personale, e që i referohet opinioneve (me emocione të vetëkuptueshme në raport me një audiencë gjigande).

Si të tejkalojmë grindjet mes grave? Përveç se, duke i bërë të kuptojnë se miqësia e vërtetë (midis nesh) përcaktohet nga vetë ne. Konteksti shqiptar lë për të dëshiruar në këtë aspekt, të bashkëpunimeve midis grave!

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares