Prijëse

Jeta në Klaniforní

Nga  | 

Për  kuptuar se si funksionon LA si shkolla më e madhe e aktorëve në të gjithë botën..

Të jetosh në Kaliforni është doemos një ëndërr për shumë aktorë, aktore dhe aspirantë të kinematografisë. Aktorët e NY tentojnë gjithnjë të kalojnë pjesën më të rëndësishme të karrierës dhe jetës së tyre në LA, pasi kanë kryer eksperiencat përkatëse në vende të tjera të US. Si funksionon një procesion për të qenë pjesë e një filmi, edhe hollivudian?

A është diçka që organizohet, apo diçka që bëhet prej dëshirës së sejcilit, për të qenë aktor ose aktore? A vlejnë audicionet në një film “kalifornian” – me Buxhete të mëdha, me aktorë të rëndësishëm, me stafe të mirëpërgatitura? Apo, është e rëndësishme të bëhen disa testime të tjera? Të cilat, përfshijnë të qenit pozitiv por kryesisht përfshijnë njohuritë, humorin, thellësinë e aktorit/karakterit.

Sa, duhet të jetë i pranishëm vendi për ta çuar një aktor ose aktore në AA? Si funksionon konkurrenca, në këtë rast, brenda një roli, si edhe jashtë tij? Pse eksperienca ka treguar se aktorët shqiptarë vuajnë më shumë? Çfarë kanë hequr ata për të arritur në një destinacion festivali?

Ku i gjejnë paratë, mundësitë dhe mirëkuptimin aktorët mbështetëse (që mund të konsiderohen edhe si nënndërgjegjje e aktorëve kryesorë)? Po aktorët kryesorë? A duhet komunikuar për ta konsideruar dikë Pjesë të një rrugëtimi Personal? Them se po.

Sepse Oscars është festivali më i madh i filmit në të gjithë botën, e si i tillë, kërkon standarde!

Zakonisht, është vendi që kontribuon, në rast se aktorja ndjek një trip të caktuar Ose mund të punojë.

Faza tranzicionale është një fazë që nënkupton kalimin prej një gjendje në një personazh të caktuar. Gjatë fazës tranzicionale, bllokohet Roli. Më pas, krijohen mënyra për ta mbështetur, edhe nëpërmjet aktiviteteve.

Ky proces nuk mund të jetë pjesë e asnjë gjykimi, brenda standardeve përkatëse.

Supozojmë:

Ke dalë në pazar, dhe kjo do të thotë që e humbet mundësinë për të marrë ose për të dhënë “një Rol”.

Në Shqipëri, Kalifornia mund të kuptohet ose prej personash, të cilët e kanë këtë eksperiencë, ose prej aktorësh kryesisht filoamerikanë. Gjithashtu, abuzimet nuk janë të këshillueshme gjatë një procesioni dhe gjatë një procesi 3-4 orë (“çakmak”) nuk mund të konsumohen ushqime, nuk mund të konsumohet shumë kafeinë dhe as të përdoren medikamente.

Procesi Monro është një proces zbulimi dhe evidentimi talentesh në një ose disa fusha. Gjatë tij, jepen dhe shfrytëzohen të gjitha resurset dhe aftësitë, deri sa konkludon në një projekt të rëndësishëm (shqiptar), i cili diskutohet.

Të respektosh kë është brenda procesionit (aktorët e tjerë) është detyrim profesional. Dhe këtu nuk përfshihet helmimi i ambjenteve, e as helmimi i ushqimeve apo gjithçkaje që konsumohet prej aktorëve.

Los Angeles is about actors.

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares