Prijëse

Organizimi i opinionit – opinioni që ndërtohet prej interpretimesh

Nga  | 

Sa lidhje mund të ketë mentaliteti me opinionin (lokal/global) ?

Ne funksionojmë duke punuar, duke luftuar për ëndrrat tona. Gjithçka që bazohet mbi përshtypje është e zhvendosur në një realitet tjetër. E kundërta ka qenë lajtmotiv për sistemet e shfrytëzimit të “fuqisë punëtore” ose potencialit sipas talenteve.

Në vendet demokratike, ky kategorizim bëhet pasi janë pastruar varablat e tjerë. Ku ti, mund të evidentosh qartësisht se për çfarë ka qenë dhe për çfarë mund të jetë personi i zoti. SLY

Opinioni që organizohet për të krijuar një konstrukt sipas dëshirës mbetet një prirje lokale, gjithnjë. Sepse, dihet se Amerika (US) e organizon këtë prirje sipas disa ligjesh dhe reformash tashmë të strukturuara, sidomos në vendet e Bashkimit Europian.

[Si bota u kthye përmbys bazuar mbi një histori si ajo e Brittany Murphy, e cila është një histori e transfermuar dhe e vjedhur.}

Shembull, asystem complexity 

Nuk mundet pra, të imagjinojmë dot një Ballkan si Skocia. Apo, si për shembull, “Uellsi, nëse ai, supozojmë, do të shkëputej prej UK.]

Mentaliteti dhe opinioni janë të pandashëm dhe gjallojnë më shumë në vende të vogla. Në vende të tjera, opinioni është shumatore e historikut të qytetarëve dhe krijohet prej marrëdhëniesh reale. Nuk ekziston “një i gjykuar” dhe një vrojtues. Konteksti i një opinioni është arsye mjaftueshëm e qenësishme për të zgjeruar një mentalitet.

Lokaliteti përcakton mentalitetin, jo opinionin. 

Nëse mund ta konsiderojmë këtë opinion.

 

 

 

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares