Op-ed

Suksesi i artistëve në shqiptarë në ditët tona

Nga  | 

/ mv / Expert #kids

Në një atelje në Veri të Shqipërisë, disa artistë kanë punuar disa maska veneciane, maska, të cilat do të përdoren gjatë periudhës së karnavaleve, në të gjithë botën. Çdo vit, atelieja Angoni eksporton 20’000 deri në 30’000 copë, të gjitha unike, që nga më të thjeshtat deri te më ekstravagantet.

Edmond Angoni, 64 vjeç, ka hapur Venice Art Mask, në vitin 1997, pasi punoi për disa kohë në Itali. Sot, ai punon në Itali dhe ka të punësuar shumë njerëz. 70 % e prodhimit është e paracaktuar të tregtohet në Venecia. Pjesa tjetër është shitur në / Australi, Shtetet e Bashkuara, në Britaninë e Madhe, në Francë, shpjegon ai.

Ndërmarrja përmban gjithashtu edhe 7 pika shitjeje në Venecia, të cilat i shërbejnë si ekspozê. Për kineastët, si edhe bashkëpunëtorët e artit të tyre. Maskat janë shumë popullore gjatë kohës së karnavaleve, edhe pse Kompania është e agazhuar gjatë gjithë kohës me këtë biznes. Nicole Kidman dhe Tom Cruise tek Eyes Wide Shut (1999) kanë përdorur maska Angoni gjatë xhirimeve të filmit.

“Gjithçka është self-made” thotë Emanuela Pergjergji, 36 vjeç, njëra prej piktoreve të ateliesë. Në fabrikimin e një punimi argjile, i cili kalon në disa etapa të rëndësishme.

Maskat kanë një kosto – prej 20 eurosh secila gjer 1500 euro për më luksozet — por kjo, vetëm për kualitet! sipas M. Angoni. “E vendosur në një qoshe artistike duke  trajtuar me dashuri dhe përkujdesje si objekte artistike.”

Nora Gjonaj punon në atelie qysh prej 20 vitesh “kafshët artistike të të gjitha llojeve janë shumë të arritura”

Atelieja përmban gjithashtu një Ekspozitë, a mois. Ivana Dedovic vjen nga Mali i Zi presence, për të blerë maska për veten dhe partnerin e saj, për ta vendosur gjithashtu në ballot që organizohen në vendlindje. “Vështirë të zgjedhësh, janë të gjitha të mira.” A, ciak

Përshtatur për Gentlewomen #slow #system #med

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares