Psikologji

Çfarë ka ndodhur me Shqipërinë dy vitet e fundit?

Nga  | 

(Të gjithë harrojmë.

Ose, jemi të prirur të harrojmë.)

Harrojmë:

Se, familja është shumë e rëndësishme. Dhe si e tillë, edhe private.

Se që të fitosh një mundësi duhet të kesh punuar përpara.

Se që të bësh ulje-ngritje me pjesëtarë të familjes nuk është normale. U

Se, që të mos i japësh grintën e duhur një potenciali çfarëdo, kushdo (a çfarëdo) qoftë ai ose ajo, është krim intelektual.

Se të mos ndihmosh dikë që disponon më pak se ti është pjesë e një të shkuare të hidhur. Shumë të hidhur, dhe të largët!

Se, që të fshehësh, fshish apo të vrasësh kapitalin personal, intelektual dhe social (në qasje me komunikimin dhe shfaqjet) është gjithashtu krim thelbësor. 

Se, që të kalosh nga një mendim në tjetrin lidhur me vlerësimin ndaj dikujt i cili ka punuar për një kohë të gjatë, bën me faj sistemin. Jo të prekurin.

Se, të shkëmbesh njerëz është problem jo i shoqërie me standarde.

Për fat të keq këto janë të gjitha sentenca negative, për një situatë negative. / çips

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares