Psikologji

Dhjetë mënyra për të përballuar ndryshimet e humorit

Nga  | 

24DE4450-5125-4D1E-82A8-C0A5ACE51048

Dhjetë gjëra që mund të bëjmë për ndryshimin e Klimës

Nuk është pragmatiste të mendojmë se ndryshimi i Klimës nuk sjell ndryshime në humor. Për këtë arsye, këto ndryshime përballohen me argumentim të saktë prej specialistëve mbi ndryshimin e kushteve klimaterike, në raport me shëndetin psikofizik.

Përballu me problemet me hënë, por mbaje një vështrim drejt së ardhmes.

Mbro të vërtetën! Për të mos i dhënë besueshmëri pseudo-shkencës.

Shihe veten si qytetar i botës, jo si konsumator. Shumica e gjërave që blejmë është disenjuar për të forcuar sensin tonë të identitetit.

Lëviz përtej. (fossil fuels) drejt energjive të reja.

Kujdesu për botën. Rigjallëro energji të reja.

Investo në një ekonomi të pastër.

Përdore teknologjinë me përgjegjshmëri.

Ndërto barazinë gjinore. Kur gratë sundojnë, gjëra të mira ndodhin. Këto trajtime, janë të domosdoshme për t’iu përgjigjur efektivisht ndryshimeve klimaterike.

Ajtivizohu në politikë. Greta Thunberg, Extinction Rebellion, Gandhi, Martin Luther King Jr., dhe Nelson Mandela proklamojnë mosbindjen, rebelimin dhe kundërshtinë!

“Civil disobedience is not only a moral choice, it is also the most powerful way of shaping world politics.” / Forbes

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares