Psikologji

Share the care

Nga  | 

M.M/

E ke dëgjuar ndonjëherë shprehjen “një punë grash”, asnjëherë nuk bëhet deri në fund”? Epo, mirë: gratë paguhen tre herë më pak se burrat në punë. AEC7E7F6-34BA-4ABA-92C0-BD6609885BB0Është koha dhe energjia, e cila merret prej tyre, dhe e cila zhvillon profesionin e tyre, për të fituar më shumë para, për të shijuar aktivitetet argëtuese.

Trego që kujdesesh (take care): Mësohu të ndash në përditshmëri, duke u marrë me përgjegjshmëri me to si dhe me punë të tjera, dhe të cilat nuk paguhen. Ja disa strategji që mund të të ndihmojnë:

Fillo me familjen ose me mirëmbajtjen e shtëpisë. Identifiko problemet e përkujdesjes. Merr në konsideratë dhe bisedo mbi fuqitë dhe dobësitë e tua ndërsa po ndan përgjegjësitë.

7A73E9C1-9536-4A9F-A39E-05EEF129215FNjësoj, edhe për punët e shtëpisë, qysh prej rregullimit të tavolinës së të ushqyerit. Nëse njëri prej partnerëve punon full time, njihi vlerën bashkëpunimit. Largo seksizmin dhe kërcënimin.

Nisur nga lojërat mashkullore deri te shaka të pakëndshme seksuale, gratë janë shtrënguar me sjellje nga më të çuditshmet në publik në vende publike dhe private, në përditshmëri. Fillo me sjellje të bukura në një mënyrë të mbrojtur, të respektueshme. Stereotipet gjinore, si për shembull “një femër duhet të kuptojë vendin e vet” dhe “mos u bë emocional”, nëpërmjet një dialogu të hapur.

Kur të të duhet bisedimi, kupto faktet, në atë mënyrë që herën tjetër dikush të thotë “ndryshimet gjinore janë një mit!”, e nga ku, mund ta kalosh informacionin në drejtimin e duhur… ashtu sikurse, edhe mosinformimin. Nëse viktimat nuk i nënshtrohen këtij gjyqit, kërko ndihmë, dhe pyet se si mund të mbështesësh. Refuzo binarizimin

Përsërit pas meje: I tillë është njerëzimi. Jo  bota e burrave (bota nuk është e burrave).    Duket si një punë e madhe, por terma si “mashkull apo femër” dhe “gra ose burra” përjashtojnë njerëz të dyjëzuar, njerëz interseks apo njerëz të cilët nuk përkasin në asnjë prej këtyre kategorive. Identitete të ndryshme gjinore kanë ekzistuar gjithmonë në çdo kulturë, duke siguruar edhe të drejtat transgender, individët e padyjëzuar dhe më shumë-të cilët përballen me dhunë të madhe dhe diskriminim përreth botës-një pjesë e vetëkuptueshme e barazisë gjinore. (Barazia gjinore përfshin bërjen e diferencës midis seksit, gjinisë, identitetit gjinor dhe shprehjes gjinore). Për të thyer gjinitë, stereotipet gjinore, identitetin gjinor dhe shprehjen gjinore.

814B9894-45E8-4EFB-94AA-4DA18A7BEE39

FAS 24/

“Identitetet e ndryshme gjinore kanë ekzistuar gjithnjë në çdo kulturë, duke siguruar edhe të drejtat e trasxhenderit.”

Gjuha luan një rol tepër të rëndësishëm në thyerjen e stereotipeve gjinore, duke ndryshuar përdorimin e fjalëve “mashkull dhe femër” në “zotëri dhe zonjë” ose “djem dhe vajza”, “të afërt”, “fëmijë”, “të gjithë ju.” Këto ndryshime mund të përshkojnë një rrugë të gjatë drejt ndryshimeve të vërteta gjinore. Mos prezumo se e njeh gjininë ose xhenderin. Një mënyrë për të hapur një bisedë është të ndërfusësh mënyrën tënde të të komunikuarit: me përfshirjen e përemrave teksa e prezanton veten ose i shton në email ose në mediat sociale. Përemrat gjinorë përfshijnë: she/her, he/him, they/them, ze/zir, ze/hir, xe/zem, dhe zie/hir, xe/xem dhe ey/em. Kur i referohemi një personi duke përdorur përemra, gjini dhe emra që përdoren për t’u identifikuar, të keni parasysh, të mos referoheni në një mënyrë personale për të zbuluar orientimin seksual, identitetin gjinor ose statusin inteseks pa konsentin e tij.

Kërko për një kulturë koorporative, që nga dallimet seksuale deri te diskriminimet e ndryshme. Kërko për një punë progresive në mënyrën se si funksionon. (Me përfaqësi gjinore të barabartë, me pagesa të barabarta, e mundësisht, edhe me trajnime me bazë gjinore).

Gratë bëjnë gjithmonë sakrifica profesionale për të krijuar familje, me pasoja ekonomike dhe mirëqenieje. 

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares