Op-ed

Të mbyllësh dyert e ambasadave. Një tmerr i diktaturës

Nga  | 

Kush do të sugjeronte qoftë edhe për ‘shaka diplomatike’ mbylljen e ambasadave, kufizimin e qarkullimit të lirë midis vendeve të Shengen, izolimin e njerëzve (qytetarëve) brenda një hapësire të kufizuar, edhe brenda lagjeve, fshatrave, qyteteve, për arsye të kthimit në një kuptim pararendës të ‘qenieve të kota’ të përkatësisht këtyre fshatrave a qyteteve dhe pse?

Sa jeni tallur me Shqipërinë nga 1-10? Sa, shqiptarët nuk e kanë kuptuar ende sot e kësaj dite veten?

Pse diplomacia përfshin komunikimin dhe osewas politika nuk ekziston pa diplomaci… ?

Këto pyetje janë një ftesë për thellim në sejcilin prej nesh, në atë mënyrë që edhe vajzat të ndihen mirë me faktin që janë shqiptare. Duke mos rënë pre e asnjë sistemi që is orienton mendimin për nga hajduti, apo për nga ‘i ligu’.

Dhe patjetër që pyetja që pason do të ishte: Sa prej nesh ia kanë bërë këto pyetje vetes? A është fair ky vend me politika të tjetërsuara sipas takatit përkatës abuziv ? Bota është e madhe, shpifja, sa një problem ‘një dhomë e një kuzhinë’.  Mendojmë pak, keqkuptimin.

@cod-19 times 

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares