Op-ed

Me qenë prostitutë

Nga  | 

Ky profesion nuk është një zgjedhje. Më duhet ta bëj sepse duhet të ushqej vajzën. Nuk ka asgjë të këndshme në këtë. Ndihma financiare nuk më mjafton, edhe pse shteti gjerman është i gatshëm të suportojë çdo qytetar.” R

Çfarë i duhet të bëjë një gruaje shqiptare për të siguruar një situatë financiare të qëndrueshme? Ndryshe prej vajzave greke, italiane, gjermane, ose njëlloj me to.

Nëse për një periudhë X, një vajzë e moshës 23-35 vjeç shkon për të kërkuar punë me një Curriculum në dorë, ose sipas rregullit të, përkatësisht, një kompanie. Nëse “shteti” është në një farë mënyre në dijeni të situatës së profesionit të këtij punëkërkuesi dhe ka pretendime të tjera për të: duke shfrytëzuar termin

overqulified, konfliktual, i vështirë, i paaftë, nuk ka kërkuar siç duhet, etj

duke mbajtur përherë në një zonë gri zgjidhjen e situatës.

Si edhe, duke e lënë punëkërkuesin të vuajë pretendimet shpesh të padrejta të sipërmarrësit. Në një treg të qartë. Në një situatë të plotë dhe plot me zgjidhje. Ky punëkërkues nuk gjen asnjëherë punë në profesionin e tij, por mbahet përherë në syrvejim prej “policisë së mendimit”.
Në sjelljet etike ose joetike. Shpesh, duke gjykuar çdo detaj estetik dhe joestetik: në çorape, në flokë, në veshmbathje. Por pa i dhënë asnjëherë një shpjegim dhe drejtim të qartë problemeve (shpesh të rënda) të tyre. E të cilat, thuajse gjithmonë përfundojnë në zgjidhje të lehta – zgjidhje, të cilat mund të shoqërohen me ndonjë të rënë krahëve prej deputetit të zonës.

Viti 2020. Seksi është natyrshëm pjesë e jetës së të rinjve a të rejave.

Çfarë i këshillon një politikan/një politikane një vajze të re pa punë?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares