Letrart

Shkolla Amerikane e filmit vs Shkolla europiane

Nga  | 

41F54A7F-F081-4F56-96E8-C3726408FE9B-417-0000005A3FCD7B62
Shkolla europiane ka krijuar disa barriera e të cilat LA i ka thyer prej kohësh. Por kjo, nuk e bën një shkollë më pak të saktë.

Gjithçka testohet midis tyre. Një aktor/e profesioniste, e që ka eksperiencë pranë aktorëve hollivudianë e ka edhe më të qartë rrugëtimin për të qenë pjesë e një filmi me buxhet të madh. Shembuj aktorësh shqiptarë të cilët kanë arritur sukses duke iu shmangur me mençuri situatës konkurrenciale mes aktorëve shqiptarë dhe përgjithësisht të Ballkanit janë Blerim Destani, disa aktorë prej formatit Portokalli, Emina Çunmulaj, Xhejms Belushi, Andy Deliana, Nik Xhelilaj, disa aktorë shqiptarë pjesë e telenovelave turke e të cilët e kanë publikuar origjinën e tyre.

Shumica e aktorëve që e ka eksperiencën e shkollave të filmit në New York dhe në Los Angeles ka kuptuar filozofinë e të qenit i shpejtë dhe i pranishëm në kohën e duhur dhe me njerëzit e duhur për të bërë filma të mëdhenj. Filmat kult janë produkt aktorësh të mëdhenj, për shkak të lehtësisë me të cilën funksion bota e filmit në Los Angeles dhe NY.

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares