Biblioteka

Për çfarë janë të përshtatshme vajzat dhe gratë në shoqërinë e sotme?

Nga  | 

Nëse jo, për të mbrojtur njëra-tjetrën. Nëse jo, për të kuptuar se sa e rëndësishme është të bëhen bashkë në kauza të përbashkëta dhe të rëndësishme.

Si zgjedhjet personale në zgjedhje të rëndësishme për jetën. Ose, si Privacy. Ose, si të menduarit në mënyrë të pavarur. 

Ose, si shprehja “Më lër në qejfin tim”.

Sa e rëndësishme është që fëmija i brendshëm të dalë në pah në një mënyrë mendjehapur, pa u shkëputur nga konteksti dhe interpretimet negative. (Lexo: negative)

Sa e rëndësishme është të mos marrim seriozisht atë çka nuk na prek?

Është jashtëzakinsht e rëndësishme, që ta zëmë, egoja e një zyrtari apo zyrtareje të shohë përtej kostumit.Si do të funksiononte bota, nëse sejcili do të vepronte sipas qejfit, pa marrë parasysh tjetrin?

Ti, a e kuoton injorancën? Që siç shprehej Migjeni, e sheh thellë e më thellë, si edhe e kupton fort e më fort.

Askush nuk dëshiron të jetë qesharak/e. As karakteret, madje.

Kështu që, është edhe më e rëndësishme që kontekstin patriotik t’ia lëmë patriotëve të vërtetë dhe “kostumet kuq e zi” vajzave dhe grave shqiptare.

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares