Biblioteka

Pse hispanikët janë një tjetër kauzë përfituese kundër Donald Trump

Nga  | 


Mesazhi i Presidentit Trump në fushatën e zgjedhjeve presidenciale 2020 është fokusuar te mbrojtja e ligjit dhe klasa punëtore, kundër globalizimit – e që, përkon masivisht me rritjen e numrit të popullsisë Hispanike Amerikane. Rezultatet e zgjedhjeve, zbuluar prej revistës Politico, në 78 prej 100 vendeve Hispanike, krahasimisht me zgjedhjet e vitit 2016, janë rritur në 10 shtete,” raporton Politico. Përmirësimi, sipas rezultateve, është efekt edhe i mesazhit anti-globalist të Trump, i cili, lidhet disi me popullsinë hispanike.

Veprimet kryesore ndikuese përqëndrohen në fushatën e Trump, e cila përfshin Demokratët, të cilët, kanë sulmuar oficerë të policisë që mbrojnë interesat e punëtorisë amerikane kundrejt konkurrencës së huaj në treg, duke sulmuar Kinën – për një dominim potencial në elitat ekonomike. (Kina ka kontribuar në ekonominë botërore për dekada të tëra, duke mbështetur industrinë Amerikane dhe punëtorët e Amerikës përballë interesit global.)

Një aktivist hispanik Demokrat, i cili foli për Politico, deklaroi se brezi i tretë i Hispaniko-Amerikanëve, ka vendosur interesin e bashkëpunëtorëve dhe zyrtarëve të huaj përpara interesit të Amerikanëve.

Afërsisht 73% e votuesve Hispanikë kanë thënë se mbështesin uljen e imigracionit.
Ndërkaq, dhjetra; miliona Amerikanë janë të papunë ose poshtë kualifikimit normal. Kjo tregon se ka vetëm 5%  ndryshim midis Amerikanëve të bardhë dhe hispanikëve, të cilët mbështesin uljen e imigrimit. 

6-10 votues Hispanikë kanë thënë se imigracioni / emigrimi, duhet të reduktohet edhe pas marrjes së masave të SHBA- ve, që lidhen me uljen e papunësisë për të “mbrojtur vendet e punës në Amerikë” për Amerikanët. 

Ky është veçse gjashtë përqind ndryshim midis Amerikanëve të bardhë, të cilët, mbështesin këtë politikë. Hispanikët Amerikanë ishin gjithashtu shumë mbështetës : 

80 % e tyre, lidhur me përhapjen e koronavirusit që sipas tyre vjen nga Kina. /përkthyer për Gentlewomen

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares