Op-ed

“Sot ndihem Shtetet e Përçara të botës”

Nga  | 

297EF99C-3918-4C6A-BBC3-A5A548DB881F

Silvi Bakiri

Gjatë këtyre zgjedhjeve, konfliktet u rënduan edhe më. Asnjëri prej politikanëve nuk e shihte kundërshtarin në sy, e as denjonte ta nderonte. Në të kundërt me traditën e dorëzimit të ‘Shtëpisë së Bardhë’ forcës fituese.

Për shembull, kur John McCain i dorëzon mandatin Barack Obamës, ky i fundit duket i sigurtë dhe plot shpresë, veçanërisht për Amerikën që mbron njerëzit me ngjyrë. Njësoj edhe për Hillary Clinton, edhe pse ngjyrat e asaj humbjeje, në këtë rast (për fitoren e Donald Trump) ishin shumë më pak nderuese – krahasimisht me, dorëzimin e humbjes prej politikanëve të tjerë amerikanë (e që, kanë sfiluar për politikën amerikane deri më sot).

Pse njerëzit nëpër Botë u ndjenë shumë më të paqartë, gjatë katër viteve Trump? A ishte ky faji i Presidentit? I liderëve europianë? Apo i kongresmenëve?

Dhe nëse ky, ka qenë një mandat që përballon vetëm konfliktet, sa kohë zë vendimarrja botërore, dhe pra, ndikimi botëror (a duhet një luftë e tretë botërore?) në qetësimin e Amerikës?

Sa kohë zë Franca në këtë qetësim të Amerikës? Sa kohë Gjermania në këtë qetësim të Amerikës? Sa kohë zë

Ballkani

në këtë qetësim të Amerikës?

Sa kohë zë Kosova në këtë qetësim të Amerikës? Sa kohë zë Serbia në këtë qetësim të Amerikës? Sa kohë zë Rusia në këtë qetësim të Amerikës?

Sa kohë dhe para do të zinte një luftë e tretë botërore? Nëse, sot, do të vazhdonte konflikti

“Donald kundër Botës!”

Në hapësirën: Bota është një vend i qetë. Donald J. Trump, një shqetësim./

Konflikt – kjo fjalë, përfshin një numër të kufizuar njerëzish

©️Ky artikull nuk mund të kopjohet e as të publikohet pa lejen e kryeredaktorit.

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares