E para është fjala

Pse Shoqëria e hapur ka të bëjë me being social

Nga  | 

E jo me, being Evil

Pse shoqëria njerëzore është gjithnjë e orientuar për nga diplomacia sipas ndërmjetësimeve përkatëse Sociale?

Sipas meje,

shkrueses së këtyre rreshtave, dhe e cila mund të jetë një feministe, një aktore, një gazetare ose një shkrimtare; të jesh pjesë e një shoqërie do të thotë, para së gjithash të mos versionosh një marrëdhënie të qartë, siç është Të jesh sociale – pjesë e një grupi njerëzish, dhe të cilët u shërbejnë njëri-tjetrit vetëm në mënyra pozitive.

Çfarë mund të bëjë sejcili prej nesh për individë me probleme me qasje sociale, e që kanë të bëjnë jo detyrimisht me probleme të shëndetit mendor.

Të inkuadrojë personin preferencialisht në profesionin  e tij

Të krijojë mundësi për vende pune, të cilat i mundësojnë njerëzve, edhe të bashkëpunojnë, për të krijuar raporte sociale të shëndetshme

Të krijojë grupe pune dhe një atmosferë të mirë për gjithkënd që është përjashtuar nga shoqëria “si tërësi” duke shpërfaqur problemin e individit si problem të një shoqërie-organizatë, e jo të vetë grupimeve sociale. Pjesë e një konteksti të sheshtë me miq!

Të zgjerojë përgjegjësinë sociale sipas hapësirës sociale që disponon

Të hapë vende pune. Me rroga, mbi çmimin dysheme të Shqipërisë (me strategji të sakta e që nuk dëmtojnë askënd që është pjesë e një shoqërie njerëzore). /

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares