Op-ed

Rezistenca e Edi Ramës (për të fituar zgjedhjet e ardhshme?)

Nga  | 

Silvi Bakiri
Si fitohen Zgjedhjet në kohë luftërash?

Kjo është pyetja e saktë në kohën kur Familjet Mbretërore shpenzojnë paratë e tyre në dhe për projekte të vogla, e për rrjedhim interesash të shkurtër.

Sa i rëndësishëm është kontekst global për Ballkanin dhe anasjellas. (Po sikur ky kontekst të mos ketë asnjë rëndësi për kontekstin global/ç’mund të ndodhë?) e kjo në fakt duhet pasuruar me pyetje: po sikur ky kontekst trekëndor të sjellë Luftën e tretë në Europë? po sikur ky kontekst të sjellë spastrim njerëzish të pafajshëm, dhe pra holokaust. Po sikur ky kontekst të jetë problematikë vajzash dhe grash që vuajnë dhe aspak garipash që fryjnë buzët e tyre përballë fondesh të majme dhe shfryjnë “konflikte” në buzë të tjera. Po sikur ky kontekst Double të jetë Paso Doble për një rikarikim të politikës shqiptare e cila nuk duron dot pluralitet zgjedhjesh por vetëm “buzët” e veta? A do të ishte ky një variant politik, një variant politik i veçuar që mund të shërbejë edhe si gëzof për këtë zgjedhje (double-trekëndore e që zgjerohet deri në katër kontekste të përbashkëta), një fitues për zgjedhjet?

jo, nëse, njerëzit janë të kthjellët.

jo, nëse, erotika e problemit i dorëzohet gazetarëve.

jo, nëse, loja politike ka kuptuar kontekstin e vet.

jo, nëse, tashmë Perëndimi është shkëputur prej manovrash ruse për të pushtuar botën.

Po, një shkëputje përfundimtare e versionimeve të njerëzve të lirë dhe të kthjellët të një vendi nga impostime, imponime a demagogji do të ishte Versioni Final, edhe i Musineve.

Zgjedhjet fitohen duke iu qasur botës. Botës së kulturës së një tjetër muzike..

#ititgrgr #spies

#nerves

#flamurgjakflamurshkabë

 

 

 

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares