Op-ed

“Mos i vrisni artistët!”

Nga  | 

Shteti i Xërxit na mëson që gjithçka është imazh dhe opinion.

Eksperimenti: Si të manipulohet kjo mendësi.

Si mund, pra, të ndërtojmë një imazh të gënjeshtërt, negativ duke shpikur disa standarde falso. Si ndërtohet një standard i ri fals?

Eksperimentuesi: Anonimus

Duke e dubluar personin me dikë tjetër (duke e zëvendësuar atë)

Duke krijuar një realitet tjetër “Unë jam Ti” e, jo sipas rregullit të një uni më të lartë profesional, por sipas një rregulli krejt personal e kompetitiv, sipas standardesh krejt personale.

*Duke e mbyllur brenda një rrethi me emrin Zjarri, Ferri, Kisha, Bota.

Duke manipuluar aftësitë dhe talentet e tij. Duke mos i dhënë një drejtim këtyre talenteve të spikatura dhe të pranuara

Duke e ulur aftësinë e tij/e saj për punë, por edhe duke mbyllur ose duke e izoluar në tregun e punës

Duke i treguar forcën në çaste vështirësie. Duke i treguar dobësitë përballë një pushteti

Duke e sëmurur me sëmundje vdekjeprurëse (bel-fazë).

Duke e mbyllur në një standard krahasues pambarimisht..

Duke e gënjyer për shanset për t’u ndjerë qytetar normal i një vendi

[“Shkencëtarët nuk zhduken kurrë.”]

Me këtë besim, njerëz të caktuar të vendit tonë, kanë krijuar një mentalitet. Mentalitet ky, i cili, është bërë traditë deri edhe me gjerbjen e lëndëve njerëzore, e jo vetëm me helmatisje prej ajrit.

Fundi i botës 0 është përsëritje e një mentaliteti të kohës së vuajtjeve të popullsisë hebreje prej nazistëve gjermanë? Apo, një dëshirë primordiale pa ndonjë qëllim sipëran? A po vjen fundi i botës?

A mundet një lider opozitar të provokojë vrasje! A mundet një lidership serioz t’i shkojë pas këtyre situatave provokuese, nëse jo, me dëshirën për ta kryer vrasjen.

‘Ne jetojmë sipas rregullit: Unë jam më i pasur. Unë jam më i varfër. Unë të dënoj. Unë të shpëtoj.

Shteti i Holokaustit i ka thënë po këtij problemi. Real, në terma jo thjesht kinematografikë!

Këtu mbaron “ti-ja” dhe vazhdon vetëm “un-i”. Këtu fillon shteti dhe merita (meritokracia). / “Mos i vrisni artistët!” gw

 

 

 

 

 

 

 

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares